Buldring i Hampi; Indias svar på thailandklatring

Syd i India finner du et av de aller beste alternativene for buldring vinterstid; den optimale kombinasjonen av kultur, sport og fint vær.

– Aaaargh! Eivind catcher så lang han er og bommer på ilandtaket på Middle way (8A). Han sender ut et par gloser som ville fått både Buddha, Muhammed og alle hindugudene til å rygge. Noen minutter senere er han allikevel blid som en lerke og fornøyd med hvor bra forsøket var. Og for all del, han har jo tre uker igjen av turen. Vi har knapt begynt på vinterens buldretur.

Verdens eldste landskap – hvordan ser det ut? Området rundt Hampi gir svaret. Regn og vind har vasket bort jordskorpa og avdekket fjellet under. Gjennom millioner av år har så været formet steinformasjonene til det de er i dag; stabler, formasjoner og de mest fantastiske ornamenter og konstruksjoner. Kjempeblokkene er etterlatt balanserende på høykant, på toppen av hverandre, eller i utrolige vippeposisjoner. Slik også med steinen der Middle Way så flott balanserer, på toppen av platået, på toppen av noe småstein.

Artikkel fra norsk-klatring.no: http://www.norsk-klatring.no/Reise/Buldring-i-Hampi-Indias-svar-paa-thailandklatring

 

buldring_i_hampi_2

 

buldring_i_hampi_thumb